Rozhovor se zpěvákem Milošem Novotným

Miloš Novotný 01

O muzice, o rodině, o štěstí

S Milošem jsem se poprvé potkal krátce po jeho účasti v soutěži Hlas Československa, kde došel až do finále. Je to skvělý muzikant, který své řemeslo dělá opravdu poctivě a na nic si nehraje. Přečtěte si co má za sebou, co ho nejvíce baví a co plánuje do budoucna.

Miloši, jak jsi se dostal k muzice?

K muzice  jsem měl už od dětství hodně blízko. Doma se málokdy stalo, že nehrála hudba. Díky mamince s velkým citem k muzice a otci baskytaristovi v kapelách Naturál, Odyssea, Extra band revival jsem měl k hudebním předpokladům velmi blízko. Když mi bylo 8 let, přihlásili mě rodiče na hodiny klasické kytary do ZUŠ Nýřany, kam jsem docházel k panu učiteli Pavlu Tomanovi, který mě hodně naučil. Po třech letech jsem ve hře dostal větší jistotu a začal jsem se sám učit i jiné písně než byly etudy ze školy. Mé nadšení bylo veliké a to hlavně v oblasti rocku a blues, tak jsem ke svým 11. narozeninám dostal od rodičů elektrickou kytaru. V té době jsem zároveň přicházel na to, že mě baví také zpívat. Později jsem dostal nabídku zpívat ve školní kapele Fantasy, která funguje dodnes.  Obdivoval jsem kapely Rainbow, Deep Purple, Whitesnake či Gotthard a další. Jejich nejlepší desky jsem dychtivě poslouchal a zpíval si s nimi.

V následujících letech jsem se zúčastnil několika hudebních soutěží, ať už ve zpěvu, tak ve hře na kytaru, ve kterých jsem většinou skončil na prvním místě či se zvláštním oceněním. Pokaždé to pro mě byla velká zkušenost a posun.

Co pro Tebe hudba znamená?

Už od malička je pro mě hudba velkou vášní a obrovský zdroj energie a potěšení.

V jakých kapelách a projektech jsi dosud působil a jaké Tě nejvíc bavily?

V roce 2009 jsem začal působit v kapele Eva Melicharová Band a v kapele Y?. Později jsem dostal nabídku na místo frontmana v kapele B.A.M. - Bohemian Acoustic Music, ve které jsem zpíval a hrál na kytaru dva roky - na tyhle začátky moc rád vzpomínám. V roce 2016 jsem se dal dohromady s kapelou ZakázanÝovoce, ve které jsem hrál necelé 3 roky. Každý z projektů měl pro mě velký význam a posunul mě dál.

Kdo Tě v hudbě nejvíc inspiroval?

Největší inspirací pro mě byli rockoví zpěváci Joe Lynn Turner, David Coverdale, Steve Lee, Bryan Adams, Petr Kolář a jsou jí i nadále.

Tvá účast v soutěži Hlas Československa byla úspěšná. Co sis od soutěže sliboval, jak jsi byl spokojen s výsledkem?

Popravdě jsem takový úspěch nečekal, ale dopadlo to myslím skvěle.  Získal jsem zkušenosti, známosti a energii na sobě více makat.

Chtěl ses tenkrát zapojit do show businessu?

Svět show businessu mě vždy lákal. Tenkrát jsem ještě neměl tušení, že má i své stinné stránky. K této branži to však patří.

Kde hudebně působíš dnes?

Dnes působím v party kapele Celebration (FB @celebrationpilsen), se kterou hrajeme hlavně na svatbách, firemních akcích a plesech a v rockové kapele WAIT (FB @waitbandcz) z Hradce Králové. Rovněž vystupuji i sólově.

Miloš Novotný na vaší svatbě, plesu, či firemní párty? 

Co Tvá autorská hudba? Píšeš své písně?

Několik autorských písní jsem složil a vystupuji s nimi. Bohužel skládání písní není má silná stránka, ale rád bych aby se to změnilo. 

Nedávno se Ti narodil první potomek, holčička Jůlinka. Jak Tě baví otcovství a jak Tě naplňuje rodinný život?

Je to obrovské štěstí, které si neskutečně užívám. Jsem moc rád, že je více času a můžu se věnovat rodinnému životu naplno. To je to největší štěstí.

Jaké máš plány a přání do budoucna?

Do budoucna bych si moc přál… skládat spousty písniček, a aby byla celá moje rodina zdravá a spokojená.